Publicat de: trensformers | 04/11/2009

trenSformers: Prezentare / Film Document

Pe data de 8 noiembrie 2009, la ora 18.00, va avea loc la Centrul National al Dansului Bucuresti conferinta de presa in care se va prezenta proiectul-pilot trenSformers. Conferinta va fi urmata de proiectia filmului-document realizat de echipa Veioza Arte, activa pe intreg parcursul calatoriilor trenSformers.

trenSformers este un proiect de investigatie si interventie artistica pe trenuri si in gari. Primele interventii trenSformers au avut loc in august 2009 pe relatia Cluj – Bucuresti. trenSformers isi propune sa descopere activ si creativ diferentele regionale si sa provoace mecanismele perceptiei sociale.

trenSformers a functionat ca interventie spontana si munca creativa alaturi de calatorii ocazionali din trenurile accelerat si personal. Directiile principale au fost: interviu, olfactiv, sonor, vizual si schimb de obiecte. Prin aceste actiuni, echipa si-a propus sa redimensioneze calatoria cu trenul, comunicarea intre calatori si creativitatea personala.

trenSformers este un proiect tangaProject independent şi gratuit.

Echipa trenSformers 2009 a fost formata din artistii Paul Dunca, Zoe Olaru, Ioana Păun, David Schwartz, Constantin Vică, Kevin Molin, echipa de documentaristi Veioza Arte (Tania Cucoreanu si Andrei Ioniţă) si bloggerii Andra Matzal, Miron Ghiu si Matei Schwartz.

Acest proiect a fost sustinut de CFR Calatori S.A. si de Scot&Company Consulting.

Reclame

Responses

  1. Super initiativa! Felicitari!
    Eu am trait cativa ani in Moldova, am sot bucurestean, asadar as putea face o caracterizare destul de obiectiva.Nu o voi face, sa nu supar pe cineva…Vreau doar sa spun ca ceea ce se stie, este adevarat, de altfel…chiar daca voi ati incercat sa aratati ca mai sunt si exceptii. Si mai sunt…nu zic nu! Dar ceea ce ati scris voi pe cartoane este adevarat in mare parte, daca nu chiar ” in cea mai mare parte”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: